Konditorier i Stockholm har ett brett utbud av både moderna och klassiska bakverk som lockar alla generationer året om. Här finns något för alla. Läs mer här.
I Stockholm finns flera konditorier som bjuder på både klassiska och nya läckerheter. Bageri- och konditoribranschen har en lång historia och den utvecklas hela tiden för att passa samtidens gäster. Här finns nyskapande bakverk med traditionellt stenugnsbakat bröd i sortimentet och utbudet speglar gärna såväl säsong som efterfrågan.
Kaféer som Thelins Konditori erbjuder en varm miljö där människor kan samlas kring bakverk och kaffe. Upplevelsen förhöjs av doften av färskt bröd, läckra bakelser och det breda utbudet som tillfredsställer både nostalgiker och den som söker något helt nytt. I Stockholm har konditorierna blivit viktiga mötesplatser under såväl vardag som helg.
Utbud och utveckling hos konditorier i Stockholm
Stockholms konditorier har med åren anpassat sig till nya matvanor och livsstilar, utan att tumma på hantverket. Det finns glutenfria tårtor samt vegetariska och laktosfria alternativ av både sallader och smörgåsar. Variationen i sortimentet gör det enkelt att hitta något för både morgonens frukost och eftermiddagens fika.
Stadens konditorier lockar till sig en blandad publik tack vare sitt stora och varierade utbud. Vardagslyxen kan upplevas med klassiska bakverk samtidigt som sommaren ger plats åt svalkande gelato och mjukglass, ofta med möjlighet att välja olika smaker och toppings. Den långa traditionen i kombination med ett nytt tänkande som placerar bagerierna i framkanten av svensk kafékultur.