Kategorier
Annat

Besiktningsman ger trygghet för privatpersoner i Stockholm

Som privatperson kan du vara ganska utsatt när det gäller att inspektera en fastighet i Stockholm inför ett köp. En besiktningsman blir det stöd du behöver.

Att köpa hus eller bostadsrätt är ofta den största och viktigaste affär du gör. Du är angelägen om att det ska bli bra men har kanske ingen erfarenhet av att undersöka hus och byggnader. Som köpare har du undersökningsplikt. Detta innebär att du bär ansvaret för att upptäcka fel och brister före köpet.

Många fel, som exempelvis fuktskador, kan vara svåra att upptäcka och därför behövs det ibland både erfarenhet och utrustning för att kunna hitta dem. Det är därför en god investering att anlita en besiktningsman för att få en riktig inspektion utförd med ett professionellt utlåtande.

Det är en god investering att anlita en besiktningsman

Det kan bli dyrt att åtgärda skador på ett hus eller en lägenhet om de inte upptäcks i tid. Ett läckande tak eller en fuktskada bakom kaklet i badrummet kanske inte syns förrän efter ett par månader. Om du står i begrepp att köpa är det därför tryggt att anlita en besiktningsman i Stockholm.

När du anlitar en besiktningsman får du en omfattande genomgång av bostaden. Resultatet av inspektionen redovisas tydligt i ett protokoll. Skulle det finnas brister kan du antingen dra dig ur köpet eller förhandla ner priset. De områden som exempelvis el, vatten och skorstenar som inte ingår i besiktningen får du råd om hur du ska besiktiga.