Kategorier
Städ

Flyttstädning i Stockholm kan undvikas

Den enda som längtar till flyttstädningen när lägenheten i Stockholm ska lämnas är städomanen. Det gällde inte Ann-Louise, hon tänkte inte torka ett golv själv.

Många tar fram största skämskudden när de måste be om hjälp med städning. De är fast i gamla sanningar om att man tog hand om sin egen smörja. Bara fisförnäma damer med rika män tog hjälp med flyttstädning och hemstädning. För så var det förr. Då var det en skam att inte kunna ta hand om sin make och sitt hem på ett föredömligt sätt.

Att man skämdes var egentligen konstigt då man annars gärna ville ses som en person med gott ställt. Idag ser det annorlunda ut. Men ändå är det fortfarande pinsamt att ta hjälp med saker som har med hemmet att göra. Oavsett om det är att torka golv eller städa ur en lägenhet. Trots att det med hjälp av rutavdraget är fullt möjligt att anlita städhjälp utan att det blir ett allt för stort hål i plånboken.

Flyttstädning på egen hand

Ann-Louise hade fått en ny lägenhet inne i stan och kunde knappt bärga sig tills det var dags att flytta in. Hon hade förberett allt då hon alltid hade full koll på läget oavsett om det var hemma eller på jobbet. Hon tyckte om att chocka sin omgivning och det hade hon gjort även nu. När kollegorna frågade när hon skulle ha tid att städa tittade hon frågande på dem, som om de hade frågat om hon skulle flytta till månen.

Först trodde de att hon inte förstod att de menade flyttstädning som behövde göras innan hon kunde flytta in till Stockholm. Men de kunde inte haft mer fel. Ann-Louise hade som sagt alltid koll på läget. Det var mera frågan om när HON skulle ha tid med städning. Frågan var absurd. Hon skulle inte städa. Varför i all världen skulle hon göra det när det fanns städfirmor som tog hand om den saken?

Givetvis var flyttstädning planerad

Så snart som Ann-Louise hade skrivit på lägenhetskontraktet hade hon satt igång med planeringen. Hennes tid var nämligen viktig och behövde användas till bättre saker än att bära och städa. Redan innan hon hittat sin lägenhet hade hon tagit reda på vilka företag i närheten som fanns för att göra livet lättare för henne. Bland annat läste hon om flyttfirmor och städfirmor samt en kombination av de båda.

Ann-Louise hade aldrig förstått varför många envisades med att själva kånka och bära. Sedan, som om det inte var nog, skulle de städa den gamla lägenheten. Helt ologiskt. Man vill väl bort från det gamla så fort som möjligt. Få flytta in i det nya hemmet och njuta av att äntligen ha hittat hem. Lägga all sin energi på att skapa ett nytt härligt hem.

Avundsjuka på flyttstädning

Ann-Louise kunde givetvis förstå att bakom alla argument om att hon borde städa själv fanns avundsjuka. För visst skulle de alla gärna vilja anlita en städfirma för flyttstädning i Stockholm när de skulle flytta. Eller varför inte för att städa hemmet varje vecka. Men de gamla värderingarna satt hårt, det förstod hon allt för väl.

Hon hoppades dock att hennes öppenhet om att ta hjälp och själv slippa undan allt det tråkiga skulle hjälpa andra. Genom att våga ta steget att ge sig själv den bästa gåvan av alla. Nämligen att slippa städa om man tycker att det är det tråkigaste som finns. Hon funderade på den tanken hon precis haft. Hemstädning, det hade hon inte tänkt på. Men visst skulle det vara trevligt att komma hem till en nystädad lägenhet. Det fick hon forska mer i.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: stockholmflyttstädning.nu