Kategorier
Annat Bygg & Renovering

Det går att få gamla trägolv att se nya ut igen

Det går att få liv i ett glanslöst och trist trägolv genom att slipa om det. Det är både enklare och snällare mot plånboken än att lägga in ett nytt golv. Dessutom blir det minst lika snyggt.

Genom att anlita specialister på golvslipning i Stockholm kan man få ett gammalt och slitet trägolv att se ut som nytt. Dessutom går det betydligt snabbare att slipa om ett golv än att lägga in ett nytt. Med moderna maskiner som bara slipar bort det allra yttersta skiktet skiktet säkerställer man att golven kommer kunna slipas igen i framtiden. Golven blir också helt jämna vilket är viktigt för att ytbehandlingen sedan ska kunna skydda golvet på bästa sätt. På så vis får man ett snyggt resultat och ett trägolv som håller riktigt länge.

Professionell och prisvärd golvslipning

Nu för tiden erbjuder de flesta professionella golvslipningsföretag dammfri golvslipning. Själva slipningen sker i ett slutet system och maskinen samlar också upp slipdammet. Det gör att man varken behöver tejpa igen dörröppningar med plast eller torka slipdamm som letat sig in skåp och på andra ställen. Att anlita ett företag som är specialister på golvslipning behöver inte vara särskilt dyrt, då man också kan använda sig av rot-avdraget. Jämför man sedan priser mellan några olika företag istället för att ta första bästa, brukar man i slutändan kunna få riktigt prisvärd golvslipning. Men det gäller att också väga in erfarenhet och att välja ett företag som har bra referenser.