Kategorier
Bygg & Renovering

Ett snyggt golv förhöjer känslan

Sugen på att göra om hemma? Ta en funderare på vad som skulle göra att rummet känns perfekt. Genom att lägga ett nytt golv kan man skapa en varm och hemtrevlig känsla på ett enkelt sätt.

“Visst vore det kul att lägga ett klickgolv i vardagsrummet,” sa Hans en kväll när de satt framför teven. Kerstin, som hans fru hette, fick genast en oroande känsla i magen. Hon visste precis hur det skulle bli. Hans startade alltid projekt som aldrig blev färdiga.

Hon visste att han förutom sin fixaranda även var lite snål och en plan togs form. “Vad roligt,” sa hon. “Kan vi inte åka och titta på golv redan i veckan?” Hans blev överlycklig då han inte väntat sig denna entusiasm.

En kvinnas list

Redan följande dag åkte för att se på golv. En manlig expedit som Kerstin involverat i sin plan kom fram för att hjälpa dem. De fann ett favoritgolv men Hans var bekymrad då det inte var klick och skulle bli svårt att lägga.

Expediten berättade att de hade ett specialerbjudande på golvet. Kravet var att de hyrde in deras skickliga golvläggare i Stockholm. Sa han och blinkade menande till Kerstin. På så vis behövde inte Hans köpa verktyg och material som skulle forslas hem. Golvet skulle bli lagt på nolltid, och som om det inte vore nog kunde de använda ROT-avdraget på arbetskostnaden.

Den dealen blev för svår att motstå tyckte Hans. Nu skulle få ett nytt fint golv och Kerstin kunde lugnt andas ut igen.