Kategorier
Bygg & Renovering

Slitage kommer med åren

Saker och ting slits med åren, det är ingenting konstigt. Men när möbler och inredning får stora märken eller repor behöver ni göra någonting åt det. Som att anlita någon för att slipa golven.

Att saker och ting kan slitas så snabbt i hemmet, det trodde ni knappt var möjligt. Sedan ni fick barn har tapeterna fått fläckar av mat som kastats, men även golven har fått sina törnar. Leksaksbilar körs omkring med dagarna i ända och tunga leksaker som inte är tänkta för att kastas har ibland slängts iväg med ett rungande kras.

Fläckar och märken är ju minnen också. Ni kommer alltid att tänka på just det specifika tillfället när ni ser märket i hallgolvet. Det var från den där morgonen i vintras då minsta barnet vägrade ta på sig overallen. Klädmajoren i hallen flög i golvet och lämnade stort spår i parketten.

Slipa golvet

Vissa märken är så små och så obetydliga att ni knappt märker av dem. Men de stora vill ni helst av allt få bort. Ni behöver leta reda på någon som kan komma och utföra en golvslipning i Stockholm åt er. Genom att slipa golvet på de ställen där det finns stora märken och repor, kan golvet återfå sin forna glans igen.

Det finns egentligen ingen anledning att byta ut golvet mot ett nytt om det nu inte är så att sprickan eller märket går väldigt djupt. Då kan ett nytt golv vara bättre än att slipa de nuvarande golven.