Kategorier
Julklappstips

Inled ett samarbete med ett bussbolag i Stockholm

Stockholm och idrottslag där skiljer sig markant åt mot hur idrottsföreningar bedriver sin verksamhet i exempelvis Norrland. Detta främst sett till det logistiska och där har lag i Stockholm en klar fördel i och med att det finns helt andra förutsättningar där; ett fotbollslag kan utan några större problem ta sig till en bortamatch enbart genom att använda sig av den kollektivtrafik som finns i staden.

Detta ställt mot hur ett lag i samma ålder i Norrland måste agera där man ser att föreningen i fråga måste inleda ett samarbete med att bussbolag för att kunna ta sig till- och från matcher. Något som kostar pengar och som gör att man i sådana lägen utvecklar ett samarbete som sträcker sig över flera år med det bussbolag man anlitat.

Det här är något som kan vara värt även för föreningar i Stockholm att överväga och här tänker vi inte primärt på matcher som sker inom 08-området utan för de föreningar vars lag har större ambitioner än så och som spelar i en rikstäckande serie inom sin idrott. Det vill säga; har man som förening ett hockeylag som spelar i en serie som sträcker sig från Kiruna ner till Malmö så är buss det enda alternativet – flyg är utan tvekan för dyrt och tåg fungerar inte – och där måste man anlita ett bussbolag enligt samma filosofi som ett norrländsk lag gör.

Här ska man även addera att en förening i Stockholm har en klar fördel gällande detta och här ser vi enbart till kostnaden. Varför? Jo, vi ponerar här att det handlar om det hockeylag vi nämnt i Stockholm och hur föreningen ska tänka gällande samarbetet med ett bussbolag. Vi tycker definitivt att man ska utveckla samma långa samarbete som man gör som förening i Norrland – men skillnaden dem emellan ligger i vilket bussbolag man anlitar.

Större urval av bussbolag i Stockholm

I Norrland och i en mindre stad där så finns det inte alls samma urval att göra och där har man som förening i Stockholm en klar fördel. Det vill säga; man kontaktar inte ett bussbolag – man kontaktar flera stycken och då det bästa priset utkristalliserat sig så väljer man också det bussbolag som står bakom denna offert. Och – man ser till att man försöker skriva ett avtal över en längre tid till samma förmånliga pris.

Så kan man i Stockholm agera vid de längre resor som ett idrottslag behöver göra för att utvecklas och utan att det behöver spräcka hela den budget man har att förhålla sig mot. Tillägg här dock: man ska naturligtvis se till att det bussbolag i Stockholm man anlitar kan erbjuda säkra, trygga resor som sker på utsatt tid. Det handlar trots allt om en väldigt dyrbar last.

Läs mer om bussresor här: ekmanbuss.se