Kategorier
Hälsa

Den säkra och enkla vägen till vitare tänder

Många är av den åsikten att tänder ändrar färg med åren – och de har rätt. Naturligt slitage gör sitt, liksom flitig konsumtion av kaffe och te. Rökning kan också det ge negativ effekt.

Tänder varierar i färg och det är inget konstigt med det. De små vita risgryn vi får som små barn ändrar både färg och form med åren. När vi får våra permanenta tänder kommer de förhoppningsvis att hålla hela livet. Färgen är underordnad funktionen.

Likväl är många mindre glada över missfärgade tänder. Gula eller bruna nyanser känns inte roligt att ha. Trots att vi sköter om tänderna på daglig basis envisas tandraden med att leva sitt eget liv och det innefattar tydligen inte vit färg.

Har du tröttnat på dina envisa tänder?

Så, trots alla ansträngningar har dina tänder antagit en distinkt gul färg? Då är förslaget att du tittar på en bra lösning vid namn skalfasader. Ibland hjälper det inte att borsta och greja utan det krävs lite mer.

Skalfasader är mycket tunna skivor av porslin som fästs på dina tänder. Det är en permanent åtgärd till skillnad från vissa andra metoder. Du bokar tid hos din tandvårdsklinik och tillsammans med tandläkaren ser ni över dina alternativ.

När du bestämt dig för att skalfasader är rätt för dig mäter man dina tänder och tillverkar skalfasader baserat på resultaten. De färgas för att se realistiska och naturliga ut.

Skalfasader kan också de färgas och måste skötas väl och med omsorg, precis som dina ordinarie tänder. Läs mer om skalfasader på denna hemsida: skalfasadmalmö.se